4 portioner
Ingredienser
1 butternutpumpa
½ liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk pumpakärnor, från pumpan
Olivolja
4 msk riven parmesanost
Oraffinerat salt
Svartpeppar
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader.
- Dela pumpan på mitten och gröp ur kärnorna (spara 2 msk till topping). Baka i 30 minuter tills insidan är mjuk.
- Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Smaksätt med lite salt och peppar. Skopa ur fruktköttet och mixa med buljongen i en kastrull.
- Rosta pumpakärnorna i en stekpanna.
- Häll upp soppan i en djup tallrik. Häll på droppar av olivolja, riven parmesanost och rostade pumpakärnor.
Receptet här hämtat ur ”Sockerdetox” av Filippa Salomonsson (Bonnier Fakta)
Foto Ulrika Pousette